EU projekt

EU projekt

Naziv projekta: Znakovi kvalitete – Hrvatska kvaliteta

Trajanje: 25.02.2021. – 25.02.2024.

Ukupna vrijednost projekta: 64.000,00 kuna

Bespovratna sredstva: 64.000,00 kuna

Korisnik: Apipharma d.o.o.

Opis, cilj i očekivani rezultati projekta:

Cilj projekta je povećanje prepoznatljivosti kvalitete proizvoda Apipharme d.o.o. na domaćem i inozemnom tržištu. Projekt se planira provesti ostvarivanjem prava za korištenje znaka kvalitete pod nazivom Hrvatska kvaliteta za sljedeća 4 proizvoda: Apipol propolis kapi, Gavezin mast, Kapsin mast, Vitarojal ampule.

Apipol® propolis kapi sadrže ekstrakt propolisa dobiven od kvalitetnog i stručno odabranog propolisa u alkoholnom mediju. Kapi preporučujemo za jačanje otpornosti organizma i također kao antibakterijsku zaštitu kod malih ozljeda.

Gavezin® mast s gavezom i propolisom preporučujemo za opuštajuću masažu nakon fizičkih i sportskih aktivnosti. Sinergija ekstrakta korijena gaveza i ekstrakta propolisa pridonosi relaksaciji, regeneraciji, zaštiti i njezi.

Kapsin® mast s ekstraktom paprike i propolisom je prirodan proizvod, čiji aktivni sastojci iz ekstrakta paprike (kapsaicin) i ekstrakta propolisa (flavonoidi) opuštaju napete dijelove tijela i mišića nakon fizičkih i sportskih aktivnosti, dajući osjećaj ugode. Vitarojal® classic 1000 mg sadrži matičnu mliječ koja je prirodni biostimulator organizma. Svaka ampula sadrži još i vitamin C te mineral cink koji doprinose funkcioniranju imunološkog sustava Preporuča se za jačanje organizma posebno u periodima kada su prehlade, viroze i gripe najčešće.

Navedeni projekt će pridonijeti povećanju prepoznatljivosti kvalitete proizvoda i usluga tvrtke Apipharma d.o.o. čime će se osigurati preduvjeti za povećanje ukupne konkurentnosti i doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. Rezultat projekta je realizacija prava na korištenje znaka Hrvatska kvaliteta, a pokazatelji su slovno brojčane oznake koje se nalaze na gore navedenim proizvodima za koji je ishođen znak kvalitete.

Kontakt osoba za više informacija::
Josipa Boroš, bacc.oec.
mob: +385 (91) 33 888 99,
e-mail: josipa.boros@apipharma.hr

Za više informacija: www.strukturnifondovi.hr

 

Naziv projekta: Izgradnja fotonaponske elektrane Apipharma za  potrebe proizvodnog pogona

Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014-2020

Dana 19.03.2019 tvrtka Apipharma d.o.o.  je započela s provedbom projekta izgradnje fotonaponske elektrane Apipharma za vlastite potrebe. U okviru projekta je predviđena izgradnja fotonaponske elektrane Apipharma za vlastitu potrošnju snage 65 kW, koja se sastoji od 271 modula snage 270 kW. Izgradnjom fotonaponske elektrane smanjiti će se potrošnja električne energije iz konvencionalnih izvora, tako što će se energija za potrebe proizvodnog pogona dobivati iz OIE.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Potrošnja energije iz konvencionalnih izvora godišnje iznosi 178.374 kWh. Ukupna proizvodnja fotonaponske elektrane će iznositi 59.925 kWh. Ušteda u energiji iznositi će 33,60 %, te će smanjenje CO2 iznositi 14,07 t. Udio obnovljive energije u ukupnoj energiji tvrtke Apipharma će iznositi 33,60 %.

 

Ukupna vrijednost projekta: 729.618,93 HRK

Iznos koji sufinancira EU: 585.557,51 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 25.11. 2017. – 31.12.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Josipa Boroš, josipa.boros@apipharma.hr , +385 91 33 888 99

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr      i  na  https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.